Stekt pilgrimsmussla med
citrussorbé, bacon och en kräftsås
***
Receptet för 2 personer
***
Ingredienser:
4 st pilgrimsmusslor, 2 st/person
Saften av 1 citron
½ tsk rivet citronskal
1 tsk finhackad dill
Salt och Peppar
½ tsk socker
½ dl kräftfond
1 dl grädde
1 st äggvita
***
1: Vispa äggvitan till hårt skumm i en skål, tillsätt sockret, det
rivna citronskalet och citronsaften under omrörning. Lägg
skålen i frysen och rör om nu som då, låt stå i frysen i ca 3-4
timmar. Då skall sorben likna vit snö och vara fast i sin
konsistens, den får inte mera vara rinnande och det skall gå att
forma bollar av massan med en sked.
skålen i frysen och rör om nu som då, låt stå i frysen i ca 3-4
timmar. Då skall sorben likna vit snö och vara fast i sin
konsistens, den får inte mera vara rinnande och det skall gå att
forma bollar av massan med en sked.
2: Stek pilgrimsmusslorna i en het stekpanna som allra
hastigaste. Tillsätt därefter kräftfonden, den hackade dillen och
grädden, låt koka ihop, salta och peppra samt smaka av och
servera genast tillsammans med en boll av citrussorben.
hastigaste. Tillsätt därefter kräftfonden, den hackade dillen och
grädden, låt koka ihop, salta och peppra samt smaka av och
servera genast tillsammans med en boll av citrussorben.
Bon apetite
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar