MIN ETIK OCH FILOSOFI KRING MÅLTIDEN ÄR "KORTREST MAT & KLIMATSMARTA VAL & NORDISKA RÅVAROR" = NY NORDISK MAT.
Vetenskapen om mat och dryck innehåller mer beundran än det flesta andra yrken. Att laga ärlig mat på äkta råvaror har blivit till ett begrepp, och en livsstil för många. Min matfilosofi är den att maten skall vara ärlig, uppriktig, smakfull och ha en egen klar identitet, och det får den bäst igenom äkta råvaror nära dig och din region. Att uttrycka den renhet, färskhet, enkelhet och etik som man vill förbinda med sin egen region klarar bara de närodlade av. Missförstådd eller smaklös mat är det tristaste jag vet och halvfabrikat eller färdigmat hör inte hemma i mitt kök. Jag är endast och enbart vän av ärlig och ren mat och en aktiv förespråkare för det lokalodlade, den kort resta maten, och i det förhållandet finns det inga genvägar för mig, inte ens i form av en ursäkt. Råvaran finns ju där du finns så ta vara på det tillfället, för ärligare än så kan maten inte bli. Claus Meyer har sagt om den nya nordiska maten att den skall vara: Lätt att laga, lätt att hitta, lätt att ha råd med och lätt att älska. Det här är några fundamentala egenskaper i hans och min matfilosofi. Välkomna med in i den gemenskapen. Volo placet convivium

söndag 18 januari 2009

Handgjorda toscakrisp, romkrokan, kaffekrem


Handgjorda:
Toscakrisp, tryffel och romkrokan,
kaffekrem
och tiramisupalett
Kaffe

Ackompanjement


Passito di Pantelleria 2006
Ben Rye


Be att få dessa eller andra liknande praliner hos
en chokladhandel eller chokolatier butik. Eller så
kan något konditori säkert ha dem.
( Yrkesskolorna runt om i Finland har så vitt jag
kommer ihåg även chokolatierer på sina konditor-
linjer, kanske de hade varit en utväg för att få
handgjord choklad, säkert även ett bra tillskott
för att få utöva praktiskt för eleverna. Ett objektivt
övande.)

Inga kommentarer: