Stekta jätteräkor och pilgrimsmussla
med skummad gräddsås
Receptet för 2 personer.
Ingredienser:
4 st jätteräkor med skal
2 st pilgrimsmusslor
1 msk pinjekärnor
1 msk finskuren purjolök
2 st gurkkolvar
1 dl grädde
Salt och peppar
1msk citronsaft
med skummad gräddsås
Receptet för 2 personer.
Ingredienser:
4 st jätteräkor med skal
2 st pilgrimsmusslor
1 msk pinjekärnor
1 msk finskuren purjolök
2 st gurkkolvar
1 dl grädde
Salt och peppar
1msk citronsaft
1: Skala jätterkorna, men lämna den sista biten av skalet på
stjärtändan kvar. Skvätta citronsaften över och låt marineras
en liten stund. Övergå till moment 2.
2: Tag fram en gurka och skär ut 2 stycken 1 cm tjocka kolvar.
Gröp ur dem fruktköttet på så vis att varje pilgrimsmussla
passar in i gurk-kolvens centrum. Då bör du ha en pilgrimsmussla
som omgärdas av en gurkka i form av en kolv. Salta och peppra
ytan på bägge sidor. Låt stå och vila till nästa moment.
3: Stek jätteräkorna och pilgrimsmusslorna inbäddade i gurkan en
kort stund i stekpannan, tillsätt pinjekärnorna och lite salt samt till
sist den finskurna purjolöken, tag av värmen och sätt upp på
tallrikar.
4: koka upp grädden till kokpungten, salta och peppra och vispa
den tills den bildar ett hårt och fast skumm på ytan, detta skall du
använda dig av till såsen över musslan inbäddad i gurkkan. Smaka
av och servera.
stjärtändan kvar. Skvätta citronsaften över och låt marineras
en liten stund. Övergå till moment 2.
2: Tag fram en gurka och skär ut 2 stycken 1 cm tjocka kolvar.
Gröp ur dem fruktköttet på så vis att varje pilgrimsmussla
passar in i gurk-kolvens centrum. Då bör du ha en pilgrimsmussla
som omgärdas av en gurkka i form av en kolv. Salta och peppra
ytan på bägge sidor. Låt stå och vila till nästa moment.
3: Stek jätteräkorna och pilgrimsmusslorna inbäddade i gurkan en
kort stund i stekpannan, tillsätt pinjekärnorna och lite salt samt till
sist den finskurna purjolöken, tag av värmen och sätt upp på
tallrikar.
4: koka upp grädden till kokpungten, salta och peppra och vispa
den tills den bildar ett hårt och fast skumm på ytan, detta skall du
använda dig av till såsen över musslan inbäddad i gurkkan. Smaka
av och servera.
Bon Apetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar