Pasta Bolognese
En lagom mängd för 4 personer.
250 gr stekmalet
½ liter rödvin
3 dl vatten
2 dl tomatpure
1 dl färsk basilika, skuren
1 msk färsk timjan
Salt och peppar
samt:
Soffritto: En Italiensk blandning
där vitlök, lök, morot och selleri
steks i olja. varefter det blandas med det
stekta maletköttet.
1 liten morot, riven
1 liten bit rotselleri, riven
2 st vitlöksklyftor, krossade
1 stor gul lök, hackas fint
1: Stek maletköttet i stekpannan tills det fått färg, häll
det över i en kastrull och skölj ur pannan med 1 dl vatten
som du sedan häller i kastrullen.
2: Fortsätt med att sautera soffritto blandningen i stek-
pannan, dvs, du steker det hastigt i olja på hög värme
utan att det får alltför mycket färg, flyttar sedan hela
blandningen upp i kastrullen, skölj ur stekpannan med
resten av vattnet dvs, 2 dl, häll detta också i kastrullen.
3: Fyll på med tomatpure och till sist rödvinet, låt detta
småputtra under lock i 55 minuter, rör om då och då.
När bolognesesåsen är nästan färdig,det återstår bara
att koka pastan i exakt 7 minuter, då tillsätter du det
färska örterna i såsen, saltar och pepprar, smakar av
och tar den av värmen, och låter den stå och vila till
serveringen.
4: Lägg upp pastan som på bilden, jag har användt mig
av en stekgaffel som pastan har snurrats upp på och
därefter plaserats på tallrik, såsen monterats över och
en liten mångd parmesanost har rivits över anrättningen.
det över i en kastrull och skölj ur pannan med 1 dl vatten
som du sedan häller i kastrullen.
2: Fortsätt med att sautera soffritto blandningen i stek-
pannan, dvs, du steker det hastigt i olja på hög värme
utan att det får alltför mycket färg, flyttar sedan hela
blandningen upp i kastrullen, skölj ur stekpannan med
resten av vattnet dvs, 2 dl, häll detta också i kastrullen.
3: Fyll på med tomatpure och till sist rödvinet, låt detta
småputtra under lock i 55 minuter, rör om då och då.
När bolognesesåsen är nästan färdig,det återstår bara
att koka pastan i exakt 7 minuter, då tillsätter du det
färska örterna i såsen, saltar och pepprar, smakar av
och tar den av värmen, och låter den stå och vila till
serveringen.
4: Lägg upp pastan som på bilden, jag har användt mig
av en stekgaffel som pastan har snurrats upp på och
därefter plaserats på tallrik, såsen monterats över och
en liten mångd parmesanost har rivits över anrättningen.
Bon Apetit
2 kommentarer:
Häller man rödvinet i såsen eller i sig själv?
Äsch, läste för slarvigt ...
Skicka en kommentar