Stekt lammfile med kålrots-morotspure
klyftpotatis och skysås
Receptet för 2 personer
Ingredienser:
300 g lammfile
100 g kålrot
3 st morötter
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk finskuren färsk timjan
Några kvistar färsk rosmarin
½ liter rödvin
½ dl grädde
1 msk socker
Salt och peppar
½ dl olivolja
100 g kålrot
3 st morötter
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk finskuren färsk timjan
Några kvistar färsk rosmarin
½ liter rödvin
½ dl grädde
1 msk socker
Salt och peppar
½ dl olivolja
1: Putsa och torka av lammfilen och skär den i portionsbitar på
150 g per person, salta och peppra och lägg filebitarna i en skål
med lite god olivolja och det färska rosmarinkvistarna att
marineras i en halvtimme.
2: Skala kålroten och morötterna och koka dem mjuka i lätt
saltat vatten. Tag dem upp och lägg dem i en mixer, häll på
grädden och kör till en slet och fin smet, salta och peppra samt
smaka av.
3: Stek lammfile bitarna i smörad stekpanna 2-3 minuter på var
sida, lyft dem upp och låt dem vila i någon minut, under tiden
glaserar du pannan med rödvinet, tillsätter sockret och den fin-
skurna timjanen, pressar vitlöken i och låter skysåsen koka ihop
tills halva mängden återstår.
4: Lägg upp hela anrättningen på förvärmda tallrikar och servera
med ugnsbakt klyftpotatis och smörstekta brytbönor till.
150 g per person, salta och peppra och lägg filebitarna i en skål
med lite god olivolja och det färska rosmarinkvistarna att
marineras i en halvtimme.
2: Skala kålroten och morötterna och koka dem mjuka i lätt
saltat vatten. Tag dem upp och lägg dem i en mixer, häll på
grädden och kör till en slet och fin smet, salta och peppra samt
smaka av.
3: Stek lammfile bitarna i smörad stekpanna 2-3 minuter på var
sida, lyft dem upp och låt dem vila i någon minut, under tiden
glaserar du pannan med rödvinet, tillsätter sockret och den fin-
skurna timjanen, pressar vitlöken i och låter skysåsen koka ihop
tills halva mängden återstår.
4: Lägg upp hela anrättningen på förvärmda tallrikar och servera
med ugnsbakt klyftpotatis och smörstekta brytbönor till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar