Vitvins bräserad laxrygg
och en pikantmoussé
Receptet för 4 personer
Ingredienser:
4 st á 110 g laxfilebit per portion
½ l vitvin
1 st äpple skuren i små tärningar
1 st schalottenlök i små tärningar
2 msk finskuren dill
Saften av en citron
2 msk creme frech
1 msk majonäs
Salt och peppar
1 tsk socker
1: Blanda samman det tärnade äpplet med schalottenlöken,
majonäsen, creme frechen, och en matsked av den finskurna
dillen. Salta och peppra samt smaka av och låt vila i kylen.
2: Salta och peppra lätt laxbitarna, stek dem därefter i smörad
stekpanna tills det fått en gyllene färg, strö därefter över den
resterande dillen och 1 tsk socker. Häll genast på vitvinet och
låt laxen bräseras i stekpannan i någon minut, har du lock till
din stekpanna är det lämpligt att ha det över pannan under
bräseringen.
3: Tag fram ur kylen pikantmoussen och placera en lagom
mängd på varje tallrik, lyft därefter upp den bräserade laxen
intill moussen och häll en lagom mängd av vitvins-dillsåsen
bredvid fisken. Svårare än så var det inte.
majonäsen, creme frechen, och en matsked av den finskurna
dillen. Salta och peppra samt smaka av och låt vila i kylen.
2: Salta och peppra lätt laxbitarna, stek dem därefter i smörad
stekpanna tills det fått en gyllene färg, strö därefter över den
resterande dillen och 1 tsk socker. Häll genast på vitvinet och
låt laxen bräseras i stekpannan i någon minut, har du lock till
din stekpanna är det lämpligt att ha det över pannan under
bräseringen.
3: Tag fram ur kylen pikantmoussen och placera en lagom
mängd på varje tallrik, lyft därefter upp den bräserade laxen
intill moussen och häll en lagom mängd av vitvins-dillsåsen
bredvid fisken. Svårare än så var det inte.
Bon apetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar