Entrérätt.
Honungsglaserad kycklingfile
Honungsglaserad kycklingfile
vilande på ananas-äpplesalsa
Receptet för 4 personer
Ingredienser:
1 st kyckling bröstfilé
1 st äpple skuren i små tärningar
1 st scharlottenlök skuren i små tärningar
1 dl färsk ananas skuren i små tärningar
1 msk fin skuren kallrökt renkött
1 msk honung
1 dl apelsinsaft
salt och peppar
Svartvinbärsgelé till dekoration
Ingredienser:
1 st kyckling bröstfilé
1 st äpple skuren i små tärningar
1 st scharlottenlök skuren i små tärningar
1 dl färsk ananas skuren i små tärningar
1 msk fin skuren kallrökt renkött
1 msk honung
1 dl apelsinsaft
salt och peppar
Svartvinbärsgelé till dekoration
1: Salta och peppra kycklingfilen och pensla med en del av
honungen, stek den i smörad stekpanna tills den blivit genomstekt
och gyllenbrun, tag den upp och låt den vila, skär den därefter upp
i skivor lagom för 4 portioner.
2: Blanda samman den tärnade löken och äpplet med ananas och
den kallrökta rensteken bryn allt detta i den samma stekpannan
som allra hastigast och tillsätt resten av honungen tillsammans
med apelsinsaften och låt detta karamellisera sig i pannan. Placera
därefter "salsan" på tallrikar och lägg den uppskivade kycklingfilen
på toppen, garnera med en klick gelé och en eller annan cherry-
tomat, avsluta med några parmesanost flarn över anrättningen.
bilden till receptet finns på påskaftonens middags inlägg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar