Förälskade pilgrimsmusslor
med uppretade Jätteräkor
Receptet för 2 personer
Ingredienser:
2 st pilgrimsmusslor
4 st scampi ( Jätteräka)
30 g skalade kräftstjärtar
30 g skalade räkor
1 msk skuren dill
1 st äggvita
2 msk socker
½ dl citronsaft
1 krm rivet citronskal
1 dl vitvin
1 msk smör
Salt och peppar
1: Vispa äggvitan och sockret till hårt skum i en skål, tillsätt
citronsaften och det rivna citronskalet och rör om försiktigt. Lägg
skålen i frysen och låt den stå där minst 1 timme. Då har äggvite-
blandningen stelnat till lagom konsistens och liknar närmast snö.
Det är den effekten vi är ute efter.
2: Tag räkorna och kräftstjärtarna och finhacka dem, blanda
samman räk-kräftstjärthacket med den skurna dillen, häll på
vitvinet, salta och peppra lätt och låt blandningen stå och vila
på köksbänken en liten stund.
3: Stek pilgrimsmusslorna och scampin i het stekpanna som
allra hastigast, högst 1-2 minuter i pannan, flytta över pilgrims-
musslorna och scampin på tallrikar och häll den vitvins
marinerade skaldjursblandningen i den heta stekpannan, låt
blandningen svettas endast en ytterst kort stund i pannan, tag
av värmen och montera i en smörklick under omrörning, häll
över musslorna och scampin.
4: Dekorera tallrikarna med en sked av citronsorben, (äggvite-
blandningen du har i frysen) samt en klick av sik eller löjrom
och till sist en dillkvist.
citronsaften och det rivna citronskalet och rör om försiktigt. Lägg
skålen i frysen och låt den stå där minst 1 timme. Då har äggvite-
blandningen stelnat till lagom konsistens och liknar närmast snö.
Det är den effekten vi är ute efter.
2: Tag räkorna och kräftstjärtarna och finhacka dem, blanda
samman räk-kräftstjärthacket med den skurna dillen, häll på
vitvinet, salta och peppra lätt och låt blandningen stå och vila
på köksbänken en liten stund.
3: Stek pilgrimsmusslorna och scampin i het stekpanna som
allra hastigast, högst 1-2 minuter i pannan, flytta över pilgrims-
musslorna och scampin på tallrikar och häll den vitvins
marinerade skaldjursblandningen i den heta stekpannan, låt
blandningen svettas endast en ytterst kort stund i pannan, tag
av värmen och montera i en smörklick under omrörning, häll
över musslorna och scampin.
4: Dekorera tallrikarna med en sked av citronsorben, (äggvite-
blandningen du har i frysen) samt en klick av sik eller löjrom
och till sist en dillkvist.
Bon apetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar