Förrätten:
Torn av stekt pilgrimsmussla varvad
Torn av stekt pilgrimsmussla varvad
med zuccini och morotstimbal
Receptet för 2 personer,
Ingredienser:
1 st ägg
1 dl riven morot
2 st lagom tjocka skivor av zuccini
4 st pilgrimsmusslor
½ dl citronsaft
Salt och peppar
½ dl vitvin
1 msk socker
1 msk smör
Receptet för 2 personer,
Ingredienser:
1 st ägg
1 dl riven morot
2 st lagom tjocka skivor av zuccini
4 st pilgrimsmusslor
½ dl citronsaft
Salt och peppar
½ dl vitvin
1 msk socker
1 msk smör
1: Blanda samman ägg och riven morot till en smet, salta och
peppra lätt. Stek därefter blandningen i stekpannan på följande
sätt, tag två stycken runda formar som är ca 10 cm i diameter
och utan botten, ställ dem i den heta stekpannan, lägg i lite smör
och häll lika delar av smeten i varje form, låt smeten stelna i
formarna så att ovansidan inte mera är rinnande, skär då försiktigt
lös formarna med en kniv och därefter vänder du på "timbalerna"
och bryner dem på andra sidan tills det är genomstekta. Lyft dem
upp på tallrikar.
2: Stek pilgrimsmusslorna och zucciniskivorna i stekpannan
tillsammans med lite smör, salta och peppra lätt, lyft därefter upp
musslorna och zucciniskivorna på tallrikarna så att en pilgrims-
mussla kommer på morotstimbalen därefter en skiva av zuccini
och till sist på toppen den andra pilgrimsmusslan.
3: déglacera den samma stekpanna till sist med vinet och citron-
saften och sockret, låt det koka ihop och häll därefter över på
pilgrimsmusseltornet.
Vill man kan man ytterligare tillsätta 1 tsk fint skuren dill i själva
såsen strax före serveringen. Bild på själva rätten hittar du i
inlägget "Påskaftonens middag".
peppra lätt. Stek därefter blandningen i stekpannan på följande
sätt, tag två stycken runda formar som är ca 10 cm i diameter
och utan botten, ställ dem i den heta stekpannan, lägg i lite smör
och häll lika delar av smeten i varje form, låt smeten stelna i
formarna så att ovansidan inte mera är rinnande, skär då försiktigt
lös formarna med en kniv och därefter vänder du på "timbalerna"
och bryner dem på andra sidan tills det är genomstekta. Lyft dem
upp på tallrikar.
2: Stek pilgrimsmusslorna och zucciniskivorna i stekpannan
tillsammans med lite smör, salta och peppra lätt, lyft därefter upp
musslorna och zucciniskivorna på tallrikarna så att en pilgrims-
mussla kommer på morotstimbalen därefter en skiva av zuccini
och till sist på toppen den andra pilgrimsmusslan.
3: déglacera den samma stekpanna till sist med vinet och citron-
saften och sockret, låt det koka ihop och häll därefter över på
pilgrimsmusseltornet.
Vill man kan man ytterligare tillsätta 1 tsk fint skuren dill i själva
såsen strax före serveringen. Bild på själva rätten hittar du i
inlägget "Påskaftonens middag".
Bon apetit.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar