MIN ETIK OCH FILOSOFI KRING MÅLTIDEN ÄR "KORTREST MAT & KLIMATSMARTA VAL & NORDISKA RÅVAROR" = NY NORDISK MAT.
Vetenskapen om mat och dryck innehåller mer beundran än det flesta andra yrken. Att laga ärlig mat på äkta råvaror har blivit till ett begrepp, och en livsstil för många. Min matfilosofi är den att maten skall vara ärlig, uppriktig, smakfull och ha en egen klar identitet, och det får den bäst igenom äkta råvaror nära dig och din region. Att uttrycka den renhet, färskhet, enkelhet och etik som man vill förbinda med sin egen region klarar bara de närodlade av. Missförstådd eller smaklös mat är det tristaste jag vet och halvfabrikat eller färdigmat hör inte hemma i mitt kök. Jag är endast och enbart vän av ärlig och ren mat och en aktiv förespråkare för det lokalodlade, den kort resta maten, och i det förhållandet finns det inga genvägar för mig, inte ens i form av en ursäkt. Råvaran finns ju där du finns så ta vara på det tillfället, för ärligare än så kan maten inte bli. Claus Meyer har sagt om den nya nordiska maten att den skall vara: Lätt att laga, lätt att hitta, lätt att ha råd med och lätt att älska. Det här är några fundamentala egenskaper i hans och min matfilosofi. Välkomna med in i den gemenskapen. Volo placet convivium

söndag 17 maj 2009

17 maj måltiden.


Förutom att det denna dag är obligatoriskt med pölse och
lomppe, ( Korv med bröd) och givetvis Norsk is, Glass, så
är ju festmiddagen präglad av en genuin Norsk mat, som
tex: grillad lax, musslor i vittvin, svinesteik, grillad kylling
och givetvis den fantastiska marsipankakan. Vårt matbord
presenterade en grillad lax med citrus-sparris och en stekt
kyckling med bräserad grisfile vilande på en matveterisotto,
allt enligt den påbjudna traditionen men tidsenligt innovativt
presenterat.

Bon apetit.
Recepten kommer att komma vid ett senare tillfälle.

Inga kommentarer: