Lammfilé med rostade rotsaker
och en gräddsås
Receptet för 4 personer
Ingredienser:
600 g Fårfile, ytterfilen. beräkna ca 150 g per person
10 st potatisar, tvättade med skalet kvar
4 st morötter skurna i tärningar på 1x1 cm
2 st gula lökar, skurna i tärningar som morötterna
6 st sparrisknoppar skurna i mindre bitar
1 dl grädde
2 dl rödvin
1 dl vatten
salt och peppar
Några kvistar färsk timjan
1 tsk socker
och en gräddsås
Receptet för 4 personer
Ingredienser:
600 g Fårfile, ytterfilen. beräkna ca 150 g per person
10 st potatisar, tvättade med skalet kvar
4 st morötter skurna i tärningar på 1x1 cm
2 st gula lökar, skurna i tärningar som morötterna
6 st sparrisknoppar skurna i mindre bitar
1 dl grädde
2 dl rödvin
1 dl vatten
salt och peppar
Några kvistar färsk timjan
1 tsk socker
1: Putsa filen ren från eventuella senor och hinnor, gnid in den i
lite peppar och salt.
2: Stek den på alla sidor vackert gyllenbrun, tag den av värmen
och packa in den i folie. Låt den efterstekas i ugnen på 150 grader
i ca 7-10 minuter.
3:Under tiden filen gräddas i ugnen sköljer du ur stekpannan med
vattnet och vinet, låter det koka ihop tillsammans med den färska
timjanen och sockret, därefter häller du i grädden och låter det
ytterligare koka till lagom tjocklek.
4: Klyfta potatisen och blanda samman med alla det tärnade rot-
sakerna, stek dem därefter i smörad stekpanna tills det blir lagom
mjuka och har en gyllene färg.
5: Montera rätten på varma tallrikar enligt bilden, såsen som en
spegel, rotsakerna över och några skivor av fårfilen på toppen.
lite peppar och salt.
2: Stek den på alla sidor vackert gyllenbrun, tag den av värmen
och packa in den i folie. Låt den efterstekas i ugnen på 150 grader
i ca 7-10 minuter.
3:Under tiden filen gräddas i ugnen sköljer du ur stekpannan med
vattnet och vinet, låter det koka ihop tillsammans med den färska
timjanen och sockret, därefter häller du i grädden och låter det
ytterligare koka till lagom tjocklek.
4: Klyfta potatisen och blanda samman med alla det tärnade rot-
sakerna, stek dem därefter i smörad stekpanna tills det blir lagom
mjuka och har en gyllene färg.
5: Montera rätten på varma tallrikar enligt bilden, såsen som en
spegel, rotsakerna över och några skivor av fårfilen på toppen.
Vinförslag:
Amarone
Della valpolicella, Italien 2005
Amarone
Della valpolicella, Italien 2005
Bon apetité
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar