En kombination av Walt Disney med Charlie och chokladfabriken,
Birgitta Andersson och Teskedsgumman och Filmen vem krympte
mina föräldrar framstår det här som, i chokladfabriken krymptes
faktiskt någon, och teskedsgumman blev ju också liten ibland, och
nu ser det ut till att frugan också har krymt...om det var för att vi
tittade in hos chokladfabrikören, eller besökte den lokala Norska
teskedsgumman med sina fina korgar, eller att hon åt en av det
goda chokladbitar vi förskaffat oss i fabriken vet vi ingenting om
men krympt det har hon. Det smög sig en och annan chokladbit in
i desserten så kanske det var orsaken till krympningen... vem vet!
Hursomhelst här kommer receptet på desserten:
apelsinsorbé och en fruktsallad
1 st Gallia mellon
1 st banan
Några jordgubbar
Saften av en apelsin
Några chokladpraliner ( dessa var apelsinskal som varöverdragna med mörk choklad)
1 st äggvita
½ dl pudersocker
1: Blanda samman äggvitan och sockret och vispa till hårt skum.
Rör ned apelsinsaften i skummet och sätt i frysen att stelna till i
minst 1 timme, rör om då och då. ( Sorbé)
2: Skär melonen i två delar och tag bort fruktkärnan med en sked.
Gröp därefter ur fruktköttet just så mycket att själva melonhalvorna
blir till urholkade skålar.
3: Skär bananen och jordgubbarna i lagom stora bitar, gör likadant
med fruktköttet till melonen, blanda samman och strö eventuellt
lite socker över.
4: Lägg en sked av sorben i melonskålen, skeda över av den skurna
frukten och avsluta med några chokladpraliner eller riven mörk
choklad.
Rör ned apelsinsaften i skummet och sätt i frysen att stelna till i
minst 1 timme, rör om då och då. ( Sorbé)
2: Skär melonen i två delar och tag bort fruktkärnan med en sked.
Gröp därefter ur fruktköttet just så mycket att själva melonhalvorna
blir till urholkade skålar.
3: Skär bananen och jordgubbarna i lagom stora bitar, gör likadant
med fruktköttet till melonen, blanda samman och strö eventuellt
lite socker över.
4: Lägg en sked av sorben i melonskålen, skeda över av den skurna
frukten och avsluta med några chokladpraliner eller riven mörk
choklad.
Bon apetité
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar