Här ute bland holmar och skär, i det väderbitna landskapet, med
sina hårda stormar och väldigt många disiga dagar i året skulle
man tro att både folk och fä borde vara både sura och väldigt
pessimistiska men då tar man helt fel, trots att både väder och
vind allt som oftast härjar i området är människorna här bland
det gästvänligaste du kan träffa på i hela Norge, kanske just
därför att man lärt sig att leva med det stora naturkrafterna att
man också lärt sig handskas med både ortsbefolkningen och alla
det turister som gästar stället, man har en strålande uthållighet
och en blyg nyfikenhet som gör gästvänligheten så påtagbar.
Det samma kan man också säga om maten, samtidigt som den
utstrålar en urgammal tradition och kultur så är den också
nyfiket innovativ och skapande, den är helt enkelt ett av skälen
till att man gärna återvänder.
På bilderna ovan:
Förrätten
***
Vegaö-flundra och en atlantröra
med rukkolasallad och en citrus-vinägrett
Varmrätt
***
Brönnösundslax och fjällmandel-potatisterrin
med en blomkålssauté
Efterrätt
***
Karamellkaka med en römmepistasje
och vaniljeglass
Receptena får ni senare.
Bon Apetité
Förrätten
***
Vegaö-flundra och en atlantröra
med rukkolasallad och en citrus-vinägrett
Varmrätt
***
Brönnösundslax och fjällmandel-potatisterrin
med en blomkålssauté
Efterrätt
***
Karamellkaka med en römmepistasje
och vaniljeglass
Receptena får ni senare.
Bon Apetité
2 kommentarer:
Hej, jag undrade om ni hade recept på Karamellkaka? Jag skulle så gärna prova den.
Jag ber tusen gånger om ursäkt. Det har faktiskt inte blivit publicerat då jag helt glömt bort det, så här kommer receptet: Karamellkakan, alltså kakbottnet är en helt vanlig sockerkaksbotten som man dränker i lite apelsinsaft blandat med konjak eller contraue, på toppen av kakan skall det komma en kinuskitopping som man gör på följande vis: 1 dl grädde blandas samman i en kastrull med ½ dl socker, ½ tsk kanel, 2 msk mörk sirap ocj kokas tills det blir lagom trögflytande och därefter hälls det över sockerkaksbottnet. Jag har lagat en hel sockerkaka därefter kokat kinuskin som jag hällt över hela kakan och när den sen svalnat har jag tagit med en konditorfom ut önskad storlek och form på min karamellkaka, serverat den med vaniljglass och pistasjglass vid sidan av, svårare en så var det inte.
Skicka en kommentar