Penne rigato med scamppi
och en tomatsky
Receptet för 2 personer
Ingredienser:
2 dl Pasta Penne rigato
10 st scamppi, (jätteräkor) utan skal
2 st soltorkade tomater skurna i små tärningar
2 st tomater skurna i små tärningar
1 msk rostade pinjekärnor
1 msk hackad dill
1 msk hackad timjan
1 st charlottenlök i tärningar
2 msk soya
½ dl vitvin
Peppar
1: Koka pastan i osaltat vatten i 7-12 minuter, beroende på vilken
pasta du väljer, då den är färdig silar du den och kryddar den med
lite peppar, därefter låter du den stå tills jätteräkorna har blivit
stekta.
2: Stek jätteräkorna i smörad stekpanna som hastigast, endast i
några få minuter, därefter tillsätter du alla det andra
ingredienserna i pannan samtidigt som du rör om, låt småputtra
en liten stund, dra pannan av värmen och lägg upp på tallrikar och
servera genast.
pasta du väljer, då den är färdig silar du den och kryddar den med
lite peppar, därefter låter du den stå tills jätteräkorna har blivit
stekta.
2: Stek jätteräkorna i smörad stekpanna som hastigast, endast i
några få minuter, därefter tillsätter du alla det andra
ingredienserna i pannan samtidigt som du rör om, låt småputtra
en liten stund, dra pannan av värmen och lägg upp på tallrikar och
servera genast.
Bon Apetité
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar