MIN ETIK OCH FILOSOFI KRING MÅLTIDEN ÄR "KORTREST MAT & KLIMATSMARTA VAL & NORDISKA RÅVAROR" = NY NORDISK MAT.
Vetenskapen om mat och dryck innehåller mer beundran än det flesta andra yrken. Att laga ärlig mat på äkta råvaror har blivit till ett begrepp, och en livsstil för många. Min matfilosofi är den att maten skall vara ärlig, uppriktig, smakfull och ha en egen klar identitet, och det får den bäst igenom äkta råvaror nära dig och din region. Att uttrycka den renhet, färskhet, enkelhet och etik som man vill förbinda med sin egen region klarar bara de närodlade av. Missförstådd eller smaklös mat är det tristaste jag vet och halvfabrikat eller färdigmat hör inte hemma i mitt kök. Jag är endast och enbart vän av ärlig och ren mat och en aktiv förespråkare för det lokalodlade, den kort resta maten, och i det förhållandet finns det inga genvägar för mig, inte ens i form av en ursäkt. Råvaran finns ju där du finns så ta vara på det tillfället, för ärligare än så kan maten inte bli. Claus Meyer har sagt om den nya nordiska maten att den skall vara: Lätt att laga, lätt att hitta, lätt att ha råd med och lätt att älska. Det här är några fundamentala egenskaper i hans och min matfilosofi. Välkomna med in i den gemenskapen. Volo placet convivium

måndag 8 juni 2009

Skaldjurspasta


Penne rigato med scamppi
och en tomatsky

Receptet för 2 personer
Ingredienser:

2 dl Pasta Penne rigato
10 st scamppi, (jätteräkor) utan skal
2 st soltorkade tomater skurna i små tärningar
2 st tomater skurna i små tärningar
1 msk rostade pinjekärnor
1 msk hackad dill
1 msk hackad timjan
1 st charlottenlök i tärningar
2 msk soya
½ dl vitvin
Peppar

1: Koka pastan i osaltat vatten i 7-12 minuter, beroende på vilken
pasta du väljer, då den är färdig silar du den och kryddar den med
lite peppar, därefter låter du den stå tills jätteräkorna har blivit
stekta.

2: Stek jätteräkorna i smörad stekpanna som hastigast, endast i
några få minuter, därefter tillsätter du alla det andra
ingredienserna i pannan samtidigt som du rör om, låt småputtra
en liten stund, dra pannan av värmen och lägg upp på tallrikar och
servera genast.

Bon Apetité

Inga kommentarer: