Husmanskost när den är som bäst, 1,8 kg rostbiff gniden i salt
och peppar, lagd i en långpanna med några smörklickar över
sig samt en del halverade lökar och morötter som får ge smak
till själva skyn, den tas tillvara för såsen senare. Steken låter
du stekas i ugnen på 155 grader i ca 1½-2 timmar och öser
den några gånger under denna tid. Under tiden skalar du några
rödbetor, morötter, palsternackor och lökar, skär dem i mindre
bitar, så tar du några små blomkålsbuketter och blandar allting
samman, steker i lite god oliovolja och flyttar dem därefter upp
på ett ungsfat och eftersteker dem i ugnen vackert genomstekta
och gyllene. Servera med kokt potatis och en skysås.
Såsen gör du på följande vis: Sila och ta tillvara skyn som kommit
från rostbiffen i långpannan, häll den i en kastrull och tillsätt lite
tjock grädder, låt den koka ihop till lagom simmighet, smaka av
och om det behövs saltar och peppra du den lätt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar