MIN ETIK OCH FILOSOFI KRING MÅLTIDEN ÄR "KORTREST MAT & KLIMATSMARTA VAL & NORDISKA RÅVAROR" = NY NORDISK MAT.
Vetenskapen om mat och dryck innehåller mer beundran än det flesta andra yrken. Att laga ärlig mat på äkta råvaror har blivit till ett begrepp, och en livsstil för många. Min matfilosofi är den att maten skall vara ärlig, uppriktig, smakfull och ha en egen klar identitet, och det får den bäst igenom äkta råvaror nära dig och din region. Att uttrycka den renhet, färskhet, enkelhet och etik som man vill förbinda med sin egen region klarar bara de närodlade av. Missförstådd eller smaklös mat är det tristaste jag vet och halvfabrikat eller färdigmat hör inte hemma i mitt kök. Jag är endast och enbart vän av ärlig och ren mat och en aktiv förespråkare för det lokalodlade, den kort resta maten, och i det förhållandet finns det inga genvägar för mig, inte ens i form av en ursäkt. Råvaran finns ju där du finns så ta vara på det tillfället, för ärligare än så kan maten inte bli. Claus Meyer har sagt om den nya nordiska maten att den skall vara: Lätt att laga, lätt att hitta, lätt att ha råd med och lätt att älska. Det här är några fundamentala egenskaper i hans och min matfilosofi. Välkomna med in i den gemenskapen. Volo placet convivium

måndag 27 juli 2009

En Norsk vårväderssymfoni


Receptet för en hel skara människor
Ingredienserna:

-Ett stycke nyckfull vår
-Obegränsade mängder med frisk luft
-En handfull intensiva sommardagar
-Två åskväder
-Kärleksfull omtanke

Blandas samman med minnena från en barsk vinter. Serveras
dagligen i stora mängder. Njut Norge och sommaren.



2 kommentarer:

Anonym sa...

Rena hälsokosten!! :)) //Pärlan

Christian Tikkanen sa...

yepp, det här ordspråket uppkom egentligen för att man skulle här i Norge förstå att grönsakerna behöver sådant här väder, så ja, rena hälsokosten som du säger.