Gott folk ta för er av vad naturen har att bjuda på, kantarellerna
har börjat stiga upp ur mossen, ut och leta efter dem det poppar
upp lite här och där nu. Det inbjuder till en gastronomisk fest av
det sällare laget.
Kantarellstuvning
1 liter gula kantareller
3 st charlottenlökar
2 dl tjock grädde
salt och peppar
1 liter gula kantareller
3 st charlottenlökar
2 dl tjock grädde
salt och peppar
Putsa och hacka kantarellerna och löken i lagom stora bitar. Värm
upp stekpannan och stek svampen och löken gyllenbrun i lite
smör. Salta och peppra och häll sedan grädden över, låt koka ihop
till lagom tjocklek. Servera på rostat bröd. Och minns att:
upp stekpannan och stek svampen och löken gyllenbrun i lite
smör. Salta och peppra och häll sedan grädden över, låt koka ihop
till lagom tjocklek. Servera på rostat bröd. Och minns att:
-"En god sås reder sig själv"-
Bon apetité
2 kommentarer:
Håller just på med en kantarell-quiche, när jag kollade in din sida. Vi tycks ha gott om kantareller överallt nu! :)
Jo du de formligen poppar upp i mossen, lycka till med quichen. eller den är väl uppäten vid det här laget.
Skicka en kommentar