Brynt lammfilé med rödvins-sky
och markens grödor
Receptet för 4 personer
Ingredienser:
320 g lamm ytterfilé, /80 g per person
1 liter blandsvamp
En handfull blomkålsknippen
2 st reddisor skurna i tunna skivor
Färsk timjan
Salt och peppar
160 g Hericot Vertes
4 st beaconskivor
3 dl rödvin
1 tsk sirap
1 msk smör
och markens grödor
Receptet för 4 personer
Ingredienser:
320 g lamm ytterfilé, /80 g per person
1 liter blandsvamp
En handfull blomkålsknippen
2 st reddisor skurna i tunna skivor
Färsk timjan
Salt och peppar
160 g Hericot Vertes
4 st beaconskivor
3 dl rödvin
1 tsk sirap
1 msk smör
1: Putsa och torka av lammfilen, salta och peppra den lätt
varefter du steker den i smörad stekpanna på hög värme i
någon få minut. Tag den av värmen och låt den vila till
serveringen.
2: Fortsätt med att bryna svampen och det små blomkåls-
knippena i stekpannan, tillsätt en lagom mängd färsk timjan,
salta och peppra samt smaka av, fördela därefter den stekta
svampen och blomkålen jämt på varje tallrik.
3: gör 4 stycken beaconknyten på så vis att en lagom mängd
hericot vertes, "brytbönor" rullas in i varsin beaconskiva,
därefter steker du dem i stekpannan tills beaconet är lagom
brynt, tag dem upp och montera på tallrikarna. Nu skall du
också skiva upp den stekta och vilande lammfilen, några tunna
skivor per tallrik.
4: Déglacera stekpannan med vinet och sirapen och låt det
puttra i någon få minut varpå du tillsätter smöret, rör om, och
häller såsen direkt över på varje tallrik, och räddisorna som du
skivat tunt läggs på som sista moment över anrättningen och
rätten är färdig att serveras. Lycka till.
varefter du steker den i smörad stekpanna på hög värme i
någon få minut. Tag den av värmen och låt den vila till
serveringen.
2: Fortsätt med att bryna svampen och det små blomkåls-
knippena i stekpannan, tillsätt en lagom mängd färsk timjan,
salta och peppra samt smaka av, fördela därefter den stekta
svampen och blomkålen jämt på varje tallrik.
3: gör 4 stycken beaconknyten på så vis att en lagom mängd
hericot vertes, "brytbönor" rullas in i varsin beaconskiva,
därefter steker du dem i stekpannan tills beaconet är lagom
brynt, tag dem upp och montera på tallrikarna. Nu skall du
också skiva upp den stekta och vilande lammfilen, några tunna
skivor per tallrik.
4: Déglacera stekpannan med vinet och sirapen och låt det
puttra i någon få minut varpå du tillsätter smöret, rör om, och
häller såsen direkt över på varje tallrik, och räddisorna som du
skivat tunt läggs på som sista moment över anrättningen och
rätten är färdig att serveras. Lycka till.
Bon apetité
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar