Lufttorkat älgkött
med en svart trumpetsvamps röra och
syrade bönor och svartvinbärscoulisch
ingredienser:
Några skivor vitt bröd
80 g tunnskuret och torkat salt älgkött
100 g svart trumpetsvamp
2 msk creme frech
1 msk majonäs
1 st mindre gul lök i små tärningar
salt och peppar
1: Börja med svampröran, hacka trumpetsvampen grovt och
gör likadant med det torkade älgkötts skivorna, blanda därefter
med löken, creme frechen och majonäsen, salta och peppra samt
smaka av.
2: Skär bort kanterna på dina brödskivor så att det blir vackert
jämna och fyrkantiga, lägg på varje brödskiva en lagom mängd
av svampröran och ställ brödskivorna på varandra så att det
bildar ett lager av bröd och svampröra, bröd underst och på
toppen. Ställ hela "brödtårtan" under press, dvs: lägg en tyngd
av något slag över och låt den vila i kylen minst 4 timmar. När
den så vilat under press i minst 4 timmar kan du ta den ut och
skiva lagom tjocka skivor att serveras som en förrätt. Dekorera
med några syrade bönor och en svartvinbärssås.
gör likadant med det torkade älgkötts skivorna, blanda därefter
med löken, creme frechen och majonäsen, salta och peppra samt
smaka av.
2: Skär bort kanterna på dina brödskivor så att det blir vackert
jämna och fyrkantiga, lägg på varje brödskiva en lagom mängd
av svampröran och ställ brödskivorna på varandra så att det
bildar ett lager av bröd och svampröra, bröd underst och på
toppen. Ställ hela "brödtårtan" under press, dvs: lägg en tyngd
av något slag över och låt den vila i kylen minst 4 timmar. När
den så vilat under press i minst 4 timmar kan du ta den ut och
skiva lagom tjocka skivor att serveras som en förrätt. Dekorera
med några syrade bönor och en svartvinbärssås.
Bon apetit.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar