måndag 15 mars 2010

V-cuppen i Backhoppning




Holmenkollen i Oslo har efter en omfattande nyrenovering och ombyggnad rest sig som fågel Fenix ur askan. Nästa år är det den verkligen stora festen här på Holmenkollen, då är det WM på skidor, och inte bara hopp står på dagsordningen, det är så mycket annat som sker. Det här gångna veckoslutet var ett så kallat prov WM då hela det nya anlägget testades och sattes på prov inför den stora utmaningen till nästa år. Det måste jag då verkligen säga att otroligt fint har det blivit och även om allting har kostat en otrolig massa miljarder att få till så är det trots allt ändå hela Norges Nationalanlägg man talar om.

Inga kommentarer:



Vetenskapen om mat och dryck innehåller mer beundran än det flesta andra yrken. Att laga ärlig mat på äkta råvaror har blivit till ett begrepp, och en livsstil för många. Min matfilosofi är den att maten skall vara ärlig, uppriktig, smakfull och ha en egen klar identitet, och det får den bäst igenom äkta råvaror nära dig och din region. Att uttrycka den renhet, färskhet, enkelhet och etik som man vill förbinda med sin egen region klarar bara de närodlade av.

Missförstådd eller smaklös mat är det tristaste jag vet och helfabrikat eller färdigmat hör inte hemma i mitt kök. Jag är endast och enbart vän av ärlig och ren mat och en aktiv förespråkare för det lokalodlade, den kort resta maten, och i det förhållandet finns det inga genvägar för mig, inte ens i form av en ursäkt
. Råvaran finns ju där du finns så ta vara på det tillfället, för ärligare än så kan maten inte bli. Claus Meyer har sagt om den nya nordiska maten att den skall vara: Lätt att laga, lätt att hitta, lätt att ha råd med och lätt att älska. Det här är några fundamentala egenskaper i hans och min mat filosofi. Välkomna med in i den gemenskapen. © Christian Tikkanen