Min fiskburger
Receptet för 2 personer
Ingredienser:
2 st medelstora Fiskfiléer av sik eller abborre
4 st skivor gott hembakt rågbröd eller lantbröd
en handfull rukkolasallad
½ tunt skivad paprika ( röd eller gul )
1/3 dels bit strimlad gurka
Några cherry tomater i klyftor
4-5 st hela gröna sparris skurna på längden i halvor
Salt och peppar
Saften av en citron
Olivolja
1: Börja med att laga salladen till anrättningen, blanda samman
rukkolan med den strimlade paprikan, gurkan och tomaten i
klyftor, salta och peppra lätt och skvätta lite god olivolja över.
2: Stek brödskivorna i stekpannan med lite smör och när det är
färdiga lyfter du dem upp på tallrikar och fortsätter med att steka
fisken tills den är lagom stekt. Lyft fisken upp på en brödskiva var
salta och peppra dem lätt varefter du montera en del av salladen
över fisken på brödskivan, lägg nästa brödskiva över och fortsätt
med att steka den gröna delade sparrisen och lägg den därefter
upp på den andra skivan stekt bröd.
Monter till sist på toppen av det hela det resterande av rukkola-
salladen, avsluta med att stänka över saften av en citron på hela
anrättningen och servera genast.
Bon appetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar