måndag 17 maj 2010

Gratulerer med dagen Norge den 17 maj

Denna dag började med Hans Majestet Kongens Garde en march och
drilluppvisning efterföljd av ett hundratal "korps" spelande
marchmusik medan det tågade fram på Karl Johan. Tyvärr kan
inte bara bilder återge den perfekta paradmusiken och drillen
så här får ni ett klipp från HMKG,s uppträdande i fjol. Njut
av synen, Kongens musik och drilltrupp är en av det bästa i
världen, Normännen har verkligen anledning att vara stolta över
dem.






2 kommentarer:

Mikaela sa...

Grattis till syttende mai!
Skulle gärna ha varit i Oslo idag, men tyvärr är syrran min inte där då, så det får bli till nästa år.

Christian Tikkanen sa...

Tack så mycket! Välkommen att fira 17 maj nästa år i Oslo, tag kontakt och vi ordnar med middag, så sant det är skrivet.



Vetenskapen om mat och dryck innehåller mer beundran än det flesta andra yrken. Att laga ärlig mat på äkta råvaror har blivit till ett begrepp, och en livsstil för många. Min matfilosofi är den att maten skall vara ärlig, uppriktig, smakfull och ha en egen klar identitet, och det får den bäst igenom äkta råvaror nära dig och din region. Att uttrycka den renhet, färskhet, enkelhet och etik som man vill förbinda med sin egen region klarar bara de närodlade av.

Missförstådd eller smaklös mat är det tristaste jag vet och helfabrikat eller färdigmat hör inte hemma i mitt kök. Jag är endast och enbart vän av ärlig och ren mat och en aktiv förespråkare för det lokalodlade, den kort resta maten, och i det förhållandet finns det inga genvägar för mig, inte ens i form av en ursäkt
. Råvaran finns ju där du finns så ta vara på det tillfället, för ärligare än så kan maten inte bli. Claus Meyer har sagt om den nya nordiska maten att den skall vara: Lätt att laga, lätt att hitta, lätt att ha råd med och lätt att älska. Det här är några fundamentala egenskaper i hans och min mat filosofi. Välkomna med in i den gemenskapen. © Christian Tikkanen