Halstrad Oslofjord lax med nykokta räkor
och en sommarsallad dränkt i vinägerdressing
Receptet för 4 personer
Ingredienser:
600 g laxfile med skinn
En handfull ny kokta räkor
1 paprika skuren i lagom bitar
1 purjolök i strimlor
Några halverade söta cherry tomater
Rukkola sallad
Baby leaf sallad
Några skivade jordgubbar
Citronsaft av en citron
Dressing:
1 dl olja
½ dl citronsaft
2 msk vitvins vinäger
salt och peppar
600 g laxfile med skinn
En handfull ny kokta räkor
1 paprika skuren i lagom bitar
1 purjolök i strimlor
Några halverade söta cherry tomater
Rukkola sallad
Baby leaf sallad
Några skivade jordgubbar
Citronsaft av en citron
Dressing:
1 dl olja
½ dl citronsaft
2 msk vitvins vinäger
salt och peppar
1: Skär laxfilen i 4 stycken lagom stora portionsbitar och dela dem ännu därefter i två halvor, så att varje portion består av 2 stycken laxbitar.
2: Halstra därefter laxen allra helst över öppen eld, men har du inte den möjligheten går det lika bra i en stekpanna med lite olja i botten. Halstra fisken på skinnsidan gott knaprig och köttsidan vackert gyllenbrun.
Skvätta därefter över laxen citronsaften och peppra samt salta lätt, placera den därefter på tallrikar med salladen vackert upplagd.
Så här gör du med dina salladsingredienser: Blanda samman alla ingredienserna för salladen och lägg en lagom mängd på varje tallrik varefter du häller över en skvätt av din egenhändigt gjorda dressing och till sist placerar du den halstrade laxen överst.
Så här gör du dressingen: Blanda samman alla ingredienserna för dressingen väl och skvätta den därefter över din sallad, den enklaste sak i världen, till och med ett litet barn bör klara av detta.
Bon appetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar