Smörstekt bäcköring från Nittelva
Harsyre salsa och gräslöks bruchetta
Receptet för 4 personer
Ingredienser:
2 st bäcköring filéer
salt och peppar
En handfull med harsyrablad och lika mycket ängssyrablad
2 st tomater skurna i små tärningar
½ gurka skuren i lika små tärningar
1 st mindre gul lök i små tärningar
½ dl rypsolja
Salt och peppar
Några skivor vitt bröd
½ dl finskuren gräslök
½ dl rypsolja
Ingredienser:
2 st bäcköring filéer
salt och peppar
En handfull med harsyrablad och lika mycket ängssyrablad
2 st tomater skurna i små tärningar
½ gurka skuren i lika små tärningar
1 st mindre gul lök i små tärningar
½ dl rypsolja
Salt och peppar
Några skivor vitt bröd
½ dl finskuren gräslök
½ dl rypsolja
1: Börja med att blanda samman alla ingredienser till harsyresalsan, harsyran och ängssyran klipper du i små strimlor eller hackar dem grovt med kniv, blanda sedan samman allting och salta samt peppra lätt över och rör om, samt smaka av och låt salsan stå i rumstemperatur och dra till sig smakerna ordentligt.
2: Värm upp stekpannan med oljan tills den är lagom het, men ändå inte bränd, lägg i gräslöken och det skurna skivorna av det vita brödet, vänd brödskivorna i oljan samtidigt som gräslöken fäster sig vid brödskivorna och oljan sugs upp av brödet, när du fått dem vackert gyllenbruna är det klara att tas upp. Lägg dem på hushållspapper att rinna av en liten stund före servering.
3: Det är nu dags att dela fiskfiléerna i fyra stycken lika stora bitar och därefter steka dem i smörad stekpanna, just så lagom länge att det hinner ta lite färg, men ändå inte mer än max 1½ minut per sida. Salta och peppra fisken lätt och servera genast rykande het.
Lägg upp allting vackert på fat och servera som en förrätt. Lycka till.
Bon appetit.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar