Jordgubbar i tre varianter.
Jordgubbscarpaccio, jordgubbssorbét och marinerade jordgubbar
Jordgubbscarpaccio för 4 personer
10 st färska jordgubbar
2 msk konjak
1 tsk socker
Några kvistar färsk körvel
10 st färska jordgubbar
2 msk konjak
1 tsk socker
Några kvistar färsk körvel
Kör i mixern till en jämn och slet massa, häll över i dricksglas eller snapsglas och låt stå i kylen en timme före servering.
***
Jordgubbssorbét för 4 personer
Färska jordgubbar ca ½ liter
3 st äggvitor
½ dl pudersocker
½ dl grand marniér likör
Saften av en citron
Kör jordgubbarna i mixer till en jämn och slet massa, blanda därefter i likören och citronsaften. Vispa äggvitorna och pudersocker till hårt skum och rör därefter ned skummet i jordgubbsmassan, ställ i frysen att stelna och rör om nu som då i jordgubbsmassan så att den bildar fryskristaller och närmast börjar likna snö. Då skall det gå att göra vackra bollar av den frysta massan som du dekorativt ställer på en tallrik tillsammans med det andra varianterna av dina jordgubbar.
***
Marinerade jordgubbar för 4 personer
1 liter jordgubbar
2 dl socker
1 dl finskuren citronmeliss
½ dl vitvin ( av sötare sort) mitt val: Kreuznacher Kronenberg Kerner 2008. Tyskland
Dela jordgubbarna i klyftor och lägg dem upp i en skål, häll över sockret, vinet och till sist den färska skurna citronmelissen, låt stå och marinera sig i rumstemperatur i minst 2 timmar fören du serverar dem.
Bon appetit
2 kommentarer:
Jag med min frys fylld av jordgubbar, och fem jordgubbsland.. ser fram emot alla recepten!
Tack.. Det blir nog många trevliga smakupplevelser..
Njuter av den musik du valt på din blogg.. den är vilsam och skön att lyssna till efter en hetsig dag!!
Skicka en kommentar