MIN ETIK OCH FILOSOFI KRING MÅLTIDEN ÄR "KORTREST MAT & KLIMATSMARTA VAL & NORDISKA RÅVAROR" = NY NORDISK MAT.
Vetenskapen om mat och dryck innehåller mer beundran än det flesta andra yrken. Att laga ärlig mat på äkta råvaror har blivit till ett begrepp, och en livsstil för många. Min matfilosofi är den att maten skall vara ärlig, uppriktig, smakfull och ha en egen klar identitet, och det får den bäst igenom äkta råvaror nära dig och din region. Att uttrycka den renhet, färskhet, enkelhet och etik som man vill förbinda med sin egen region klarar bara de närodlade av. Missförstådd eller smaklös mat är det tristaste jag vet och halvfabrikat eller färdigmat hör inte hemma i mitt kök. Jag är endast och enbart vän av ärlig och ren mat och en aktiv förespråkare för det lokalodlade, den kort resta maten, och i det förhållandet finns det inga genvägar för mig, inte ens i form av en ursäkt. Råvaran finns ju där du finns så ta vara på det tillfället, för ärligare än så kan maten inte bli. Claus Meyer har sagt om den nya nordiska maten att den skall vara: Lätt att laga, lätt att hitta, lätt att ha råd med och lätt att älska. Det här är några fundamentala egenskaper i hans och min matfilosofi. Välkomna med in i den gemenskapen. Volo placet convivium

lördag 18 september 2010

Egna potatis chips.

Egna potatis chips, 
(någonting att tugga på medan middagen förbereds)

Detta behöver du


Några skalade och tunt skivade potatisar
1 dl riven ost
 olivolja och en pensel
Salt

1: Lägg potatisen på en ugnsplåt du förberett med bakplåtspapper, pensla varje skiva potatis med lite olja, salta lätt och strö över lite riven ost på. Grädda i ugnen på 210 grader i ca 10-15 minuter eller tills det fått en vackert gyllene färg, ta dem ut och låt dem svalna. Servera tillsammans med en god dipp som ett snacks före maten, ett bra alternativ att ge gästerna när det anländer och som ett  tilltugg så länge det väntar på middagen.

bon appetit

Inga kommentarer: