Klassisk fruktsallad med annorlunda sting
kryddad med socker-citronmeliss och jordgubbsglass
Receptet för fyra personer
Ingredienser:
2 st honungsmeloner
2 st bananer
2 st apelsiner
2 st päron
1 st äpple
4 msk Contraue likör
2 dl färsk citronmeliss
½ dl socker
1: Dela melonerna i två halvor, gröp ur kärnan med fröhuset, det skall inte användas. Därefter fortsätter du att gröpa ur dina melonhalvor just så mycket att skalet och lite fruktkött ännu sitter kvar i melonhalvorna, det bortskalade fruktköttet skär du i mindre bitar och lägger i en blandningsskål.
2: Skala alla det andra frukterna och skär dem i små tärningar som du blandar samman med melonköttet, skvätta därefter likören över fruktblandningen och låt stå och dra smakerna till sig en liten stund.
3: Tag en mortel och lägg i den färska citronmelissen och sockret, stöt allting tills citronmelissen blivit ordentligt krossad och blandat sig samman med sockret. Lägg nu den likörmarinerade fruktblandningen tillbaka i melonhalvorna som du gröpte ur, det skall fylla sin uppgift som serveringsskålar, när du väl har fyllt alla melon halvor med fruktblandningen strör du till sist över av den mortel- stötta socker och citronmeliss blandningen och vill du göra dem extra piffiga lägger du en liten boll jordgubbsglass på toppen och dina fruktskålar är färdiga att serveras. En väl kyld muscatell eller ett sauternes dessertvin är ett ypperligt sällskap till denna efterätt.
Bon appetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar