2 st medelstora potatisar ( räcker till 2 personer)
1 tsk riven pepparrot
1 äggula
½ dl riven ost
1 msk creme frech
Salt och peppar
1: Smörj 2 st konditorformar med olja, har du inte det kan du laga dina potatisfondanter i tex, kaffekoppar som tål ugnsvärme, enda nackdelen är att du kan inte stjälpa upp dina fondanter ur kopparna så bra, du måste lirka dem lös ur kopparna medan konditorformarna släpper mycket bättre då det är så att säga bottenlösa. Lägg formarna på en ugnsplåt.
2: Riv potatisen med skalet i en blandningskål, tillsätt pepparroten, creme frechen, äggulan, osten, salt och peppar och rör om ordentligt.
3: Fyll formarna med massan ända upp till kanten. Grädda i ugnen på 165 graders värme i minst 40 minuter.
2 kommentarer:
Låter, och ser, mycket gott ut! Roligt med tips på nya sätt att använda potatis!
Tack för det, meningen är ju att man skall inspireras till nytänkande och det lilla extra, samtidigt som råvarorna är det vardagliga här på denna blogg, och så är det inte meningen att man skall slippa undan med blotta förskräckelsen, man bör jobba lite för att kunna njuta av det också, inte sant, det gäller i stort sett allt som förekommer här, att man gör det lilla extra, hittar nya infallsvinklar och sätt att göra maten på.
Skicka en kommentar