Rökt potatis duchesse
Det här receptet passar bäst att göra på sommaren när grillen ändå är igång för det är där du skall röka din potatis duchesse, och rökningen går till så att du sätter dina duchesses på ett värmetåligt fat. Och i grillen under grillgallret placerar du ut några små enris kvistar som skall ge den enbärsrökta smaken. Lägg nu fatet med potatisduchessen på grillgallret och lägg locket över grillen och tänd på, övervaka hela tiden rökprocessen så att inte potatisen blir bränd eller allt för mycket rökt. Servera till grillad entrecote.
Receptet för 4-6 personer
Ingredienser:
600 g skalad potatis
2 st ägg
½ dl smält smör
1 msk creme frech
1 msk skuren gräslök
Salt och peppar
Ingredienser:
600 g skalad potatis
2 st ägg
½ dl smält smör
1 msk creme frech
1 msk skuren gräslök
Salt och peppar
1: Koka den skalade potatisen mjuk, sila bort vattnet och tillsätt resten av ingredienserna och rör om till ett fast mos. Spritsa ut lagom stora duchesses på ett ugnsfat eller i en ugnsfast form och gör rökningen av potatisen enligt beskrivningen ovan. Vill du inte ha den rökta smaken gratinerar du bara potatisen i ugnen i ca 10 minuter på 185 graders värme.
Bon appetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar