Som när naturens egna konstnär varit framme och låtit penseln forma landskapet i hösten alla färger har jag på samma vis samlat på mig det bästa av allt i från bondens egna skörd, gårdsmat, närproducerade råvaror eller så kallad kortrest mat, råvaror man kan samla på sig från bondens egna marknad. En marknad där allt det goda och lokala är samlat till en gemenskap under några dagar för att tillgodose oss konsumenter med det bästa av det bästa. Rotsaker, örter, grönsaker, frukter, kött, vilt, fisk och bagerivaror, you name it, allt detta är samlade till en, om man så vill kalla det, skördefestival. Här följer en festival meny på 5 rätter, recepten kommer att dyka upp allt eftersom på bloggen. Väl mött !
Entrérätt
En värmande höstlig Lax-persiljerotssoppa
med timjanrostat rågflarn
Förrätt
Charkuteripelare på hackekorv
med rostade potatischips och rovor
samt en skummad senapssås
Huvudrätt
Smörstekt Harr på rotsaksbädd
och en riktig hemlagad bearnaise
Mellanrätt
Finsk bondost gräddad i hjortronglacé
och en hjortronlikör
Den äkta Svenska äppelkakan A La Tore Wretman
i Hakadalsstil med vaniljeglass och spunnet socker
bon appetit
2 kommentarer:
Wau! Så fina...och säkert underbart goda!
Tack för det, och jo det var gott, produkter från bondens marknad i Oslo, det var bara den finländska bondosten som tyvärr var långväga rest...även om den togs upp ur frysen där den tillbringat tiden sedan den dit rest.
Skicka en kommentar