fredag 1 oktober 2010

Jägarschnitzel.


Klassisk Jägarschnitzel med stekta grönsaker
och en kantarellsås


Ta en bit ytterfile av nöt, ca 150 g per person och bulta dem ut till tunna biffar, biffarna skall vara så tunna att du nästan kan se i genom dem, nästan så tunna som tidningspapper, därefter gör du en dubbelpanering genom av att först doppa biffarna i upp vispat ägg, därefter i vetemjöl och på nytt i ägg och sedan till sist i skorpmjöl. Stek dem i rikligt med olivolja eller rypsolja tills det fått en gyllene färg, ,salta och peppra och gör en tjock svamp-stuvning till schnitzlarna, som tilltugg serverar du tärnade rotsaker, stekta i smör. Värre än så här var det inte!

Bon appetit

Inga kommentarer:



Vetenskapen om mat och dryck innehåller mer beundran än det flesta andra yrken. Att laga ärlig mat på äkta råvaror har blivit till ett begrepp, och en livsstil för många. Min matfilosofi är den att maten skall vara ärlig, uppriktig, smakfull och ha en egen klar identitet, och det får den bäst igenom äkta råvaror nära dig och din region. Att uttrycka den renhet, färskhet, enkelhet och etik som man vill förbinda med sin egen region klarar bara de närodlade av.

Missförstådd eller smaklös mat är det tristaste jag vet och helfabrikat eller färdigmat hör inte hemma i mitt kök. Jag är endast och enbart vän av ärlig och ren mat och en aktiv förespråkare för det lokalodlade, den kort resta maten, och i det förhållandet finns det inga genvägar för mig, inte ens i form av en ursäkt
. Råvaran finns ju där du finns så ta vara på det tillfället, för ärligare än så kan maten inte bli. Claus Meyer har sagt om den nya nordiska maten att den skall vara: Lätt att laga, lätt att hitta, lätt att ha råd med och lätt att älska. Det här är några fundamentala egenskaper i hans och min mat filosofi. Välkomna med in i den gemenskapen. © Christian Tikkanen