Smörstekt citron marinerad lax
pasta med krabbkött och vitvin
samt en syrlig fisksky
Receptet för 4 personer
Ingredienser:
4 st ryggbitar av lax (120-140 g)
100 g krabbkött från kungskrabba (färdig kokt)
4 msk creme frech
1 dl tärnad gurka, endast den gröna delen, inte fröhuset
1 msk finskuren gräslök
saften av en citron
2 dl vitvin
Salt och peppar
Smör
Ingredienser:
4 st ryggbitar av lax (120-140 g)
100 g krabbkött från kungskrabba (färdig kokt)
4 msk creme frech
1 dl tärnad gurka, endast den gröna delen, inte fröhuset
1 msk finskuren gräslök
saften av en citron
2 dl vitvin
Salt och peppar
Smör
1: Koka pasta enligt anvisningen för 4 personer, låt den rinna av och ställ pastan tillbaka i kastrullen, tillsätt krabbköttet, creme frechen, den tärnade gurkan och den fint skurna gräslöken samt vinet och rör om ordentligt och låt det småputtra en liten stund och håll det därefter varmt till serveringen.
2: Lägg laxbitarna på ett fat och skvätta över citronsaften. Salta och peppra lätt och låt fisken stå i rumstemperatur i någon minut. Värm stekpannan och lägg i laxbitarna och låt dem stekas i 1½ minut på var sida, inte längre, annars blir de bara torra och trista. Citronsaften du har på fatet häller du över fisken i pannan och avslutar med en liten smörklick.
3: Lägg upp lite pasta på varje tallrik och placera fisken antingen enligt bilden eller efter eget behag, ringla lite av den smörade fiskskyn över och runt om på tallrikarna. Servera med rostat bröd eller vitlöks stekta bruchettas. Vill du kan du ytterligare dekorera dina tallrikar med några kvistar av cherry-tomater eller bara en citronklyfta.
Bon appetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar