Som kock, köksmästare, gastronom och en sann gourmande måste man alltid ligga steget före och kunna planera framåt, förvissa sig om vad nästa måltid kommer att innehålla. Och i dessa tider när högtids-dagarna avlöser varandra lika ofta som man byter strumpor är det viktigt att hålla huvudet kallt...annars händer det lätt att man hamnar in i en återvändsgränd, man skall inte upprepa sig eller avslöja sig med kopior allt för ofta, och om man nu gör det så är det i alla fall viktigt att inte kopiera andra utan att fråga först. Jag frågade mig om det var tillåtet att göra en redan befintlig kopia på recept av mig själv till en Nyårsmeny, och svaret blev otroligt nog... Ja. Och visst, det är en del dagar till det nya året, men det hindrar ju för den skull inte någon ifrån att redan nu planera in en god måltidsupplevelse. Här kan ni ta för er av den menyn.
Timjan och svartvinbärsbrässerad gårdskyckling från Stange gård
och en jordgubbs-kycklingskysås
Lätt kokt färsk torsk med ättiksrotfrukter
och en rukkolasalsa
Sist men inte minst
***
Sprakande blåbärspaj med vaniljesås
Det är vad jag bjuder mina gäster på Nyårsafton.
Bon appetit
3 kommentarer:
Låter ljuvligt för gommen! Tack för att du delar med dig.
Tack själv Guni och så vill jag passa på att redan nu önska ett riktigt gott nytt år till dig och det dina.
Önskar Dig också exakt det samma. Ett Nytt Fint År!
Skicka en kommentar