MIN ETIK OCH FILOSOFI KRING MÅLTIDEN ÄR "KORTREST MAT & KLIMATSMARTA VAL & NORDISKA RÅVAROR" = NY NORDISK MAT.
Vetenskapen om mat och dryck innehåller mer beundran än det flesta andra yrken. Att laga ärlig mat på äkta råvaror har blivit till ett begrepp, och en livsstil för många. Min matfilosofi är den att maten skall vara ärlig, uppriktig, smakfull och ha en egen klar identitet, och det får den bäst igenom äkta råvaror nära dig och din region. Att uttrycka den renhet, färskhet, enkelhet och etik som man vill förbinda med sin egen region klarar bara de närodlade av. Missförstådd eller smaklös mat är det tristaste jag vet och halvfabrikat eller färdigmat hör inte hemma i mitt kök. Jag är endast och enbart vän av ärlig och ren mat och en aktiv förespråkare för det lokalodlade, den kort resta maten, och i det förhållandet finns det inga genvägar för mig, inte ens i form av en ursäkt. Råvaran finns ju där du finns så ta vara på det tillfället, för ärligare än så kan maten inte bli. Claus Meyer har sagt om den nya nordiska maten att den skall vara: Lätt att laga, lätt att hitta, lätt att ha råd med och lätt att älska. Det här är några fundamentala egenskaper i hans och min matfilosofi. Välkomna med in i den gemenskapen. Lämna gärna något avtryck eller spår efter dig här i form av en kommentar eller hälsning, det är alltid lika välkommet. Och svar får du alltid. Hälsningar: Christian. Volo placet convivium

onsdag 23 februari 2011

WM på skidor i Oslo

Så har då den officiella delen av öppningsceremonin blivit avklarad och vi kan se fram emot 12 dagar av spännande idrotts utövelser och prestationer. Oslo är nu värd för WM på skidor och alla går i en spänd förväntan över hur den toppmoderna och nya Holmemnkollen backen med alla nya faciliteter kommer att bjuda sina gäster på spänning och drama i både skidspår och backe. Det väntas bli närmare en miljon besökare sammanlagt under dessa 12 dagar, vid öppningsceremonin var det minst hundra tusen människor, redan de vittnar om intresset av idrott i detta land.


Må det bästa laget och landet vinna !


3 kommentarer:

Voisula sa...

Hei! Minulla on eräs pyyntö. Onko sinulla tiedossa Norjan, Tanskan ja Islannin ruokablogien listoja? Niin miten Ruotsissa on esim. Matbloggstoppen ja Suomessa Blogilista. Vaikka maiden kieliä en osaa, kuitenkin kuvista näkee, minkälaista ruokaa ihmiset muissa Pohjoismaissa kotona valmistavat.

Christian Tikkanen sa...

Terveisiä Norjasta, ja kyllä, pyyntöösi voin vastat, annan sinulle linkin norjalaiseen ruokamailmaan ja moneen ruokabloggiin, osoite on:http://www.matsiden.no/, sieltä löytyy 1000 sittain receptejä sekä bloggeja jossa ruoka on ollenainen osa arkea. Tällä hetkellä minulla ei ole Tanskalaisia sekä Islantilaisia tiedossa mutta voin tutkia asiaa ja palata myöhemmin sinun pyyntöön kuin tiedän vähän ennemmän. Ok?

Voisula sa...

Ok, kiitos!