Kokt grön sparris med Tynset-skinka från Norge
Svensk löjrom i syrlig-gurk-kappa
och en morotskräm från Finland
På ambassader är det viktigt att kunna ge gästerna en så upplevelsefylld måltid som möjligt, bästa sättet att göra det på är att bjuda gästen/ gästerna på det egna landets smaker. Har du bordsgäster från Sverige, Norge och Finland gör du klokt i att servera nordisk mat med genuina nordiska smaker för dina gäster, det tror jag att uppskattas mera än om du bjuder dem på något syd europeiskt alternativ. Man är med om att utföra och skapa ett nordiskt samarbete, om så bara på den lilla tallriken, men ändå på ett sätt som samlar alla gästerna till en diplomatisk gemenskap. Jean Anthelme Brillat-Savarin kunde inte ha sagt det bättre, citat:
"Hur skulle man kunna säga nej till denna vetenskap som skänker oss hjälp och stöd från vaggan till graven, som förstärker kärlekens livliga lustar, och tilliten mellan vänner, som avväpnar hatet, som lättar alla förhandlingar, och som under den korta tid livets resa är, ger oss den njutning som inte efterföljd av trötthet, också är det enda tidsfördrivet vi njuter av i avsaknaden av det andra njutningarna".
Bon appetit.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar