Plocka en handfull nässlor, några blad av harsyra, gräslök,
en maskrosblomma och lite lavendel.
Knäck ett ägg och separera gulan från vitan, gulan sätts att sjuda i vatten
tills den är fast i konsistens. Förväll nässlorna och hacka gräslöken fint.
Sila bort vattnet från nässlorna och lägg dem i en kastrull med 3 dl nytt
vatten, den hackade gräslöken och 1 dl grädde, låt koka upp. Mixa med
stavmixer till en slet och fin konsistens. Låt svalna. Vispa äggvitan till hårt
skum och tillsätt detta i soppan samtidigt som du kör med mixern för att
piska vitan in i soppan. Serveras som på bilden nedan.
Lägg i botten på en djuptallrik den pocherade äggulan.
Häll över en lagom mängd nässelsoppa och dekorera med
blomblad från gräslök, maskros, lavendel och några harsyreblad.
Närmare naturliga smaker än så här kan du inte komma.
Bon appetit.
2 kommentarer:
Vackert. Somrigt. Lockande.
Tack, jo somrigt, fast för tiden har sommaren behagat lysa med sin frånvaro då det bara regnat och varit lite kyligt, så det har blivit till att sätta sommaren på tallriken i stället. God fortsättning till dig.
Skicka en kommentar