söndag 19 juni 2011

1 bild säger mer än tusen ord!

Får jag lov att presentera åter igen, Lammfilé på detta vis.




Rosmarin kryddade lammkotletter, apelsinkokt fänkål
timjan och hasselbacks potatis,  rödbetsfondanter
 smörslungade morötter och vitkål,  pepparrot och blomkålspuré
serverat med en nobel sås

© Christian Tikkanen 2011

Bon appetit

6 kommentarer:

M sa...

Ser lika gott ut som vanligt, men från det ena till det andra, minns du "de talande matautomaterna"? Nu ska man visst börja testa menumat i Kristinestad. Frysmat från södra Finland till åldringarna däruppe...

Christian Tikkanen sa...

Nää, det är inte möjligt, är det sant? Kristinestad som blivit utmärkt till en slow food city i Finland och det förpliktar en hel del, ganska mycket dessutom. I så fall att det ens tänkt tanken kommer jag anmäloa dem och slow food cittastads utmärkelsen tas omedelbart ifrån dem. Det blir jag den första att se till.

M sa...

Googla på menumat och Kristinestad... där finns ett inslag på Radio Vega från 17.6, (men hör man det i Norge?) Helt tydligt ska de nog ha en testgrupp där i höst.

Christian Tikkanen sa...

Testgruppen är avblåst =)

M sa...

Snabba ryck=)! Hur hinner du med allt? Imponerad!

Christian Tikkanen sa...

Yepp, snabba ryck. Hur hinner man med allt,= skaffa dig en sekreterare...=)



Vetenskapen om mat och dryck innehåller mer beundran än det flesta andra yrken. Att laga ärlig mat på äkta råvaror har blivit till ett begrepp, och en livsstil för många. Min matfilosofi är den att maten skall vara ärlig, uppriktig, smakfull och ha en egen klar identitet, och det får den bäst igenom äkta råvaror nära dig och din region. Att uttrycka den renhet, färskhet, enkelhet och etik som man vill förbinda med sin egen region klarar bara de närodlade av.

Missförstådd eller smaklös mat är det tristaste jag vet och helfabrikat eller färdigmat hör inte hemma i mitt kök. Jag är endast och enbart vän av ärlig och ren mat och en aktiv förespråkare för det lokalodlade, den kort resta maten, och i det förhållandet finns det inga genvägar för mig, inte ens i form av en ursäkt
. Råvaran finns ju där du finns så ta vara på det tillfället, för ärligare än så kan maten inte bli. Claus Meyer har sagt om den nya nordiska maten att den skall vara: Lätt att laga, lätt att hitta, lätt att ha råd med och lätt att älska. Det här är några fundamentala egenskaper i hans och min mat filosofi. Välkomna med in i den gemenskapen. © Christian Tikkanen