Rökt sikröra med kaviar och pesto
gravad sik och en tomat sallad
Smaker från Aketun, Telemark.
Receptet för 4 personer
Ingredienser:
1 rökt sik
100 g sikrom
200 g gravad sik
3 msk Creme fraiche
3 msk majonnäs
1 st syrligt äpple (Grany Smith)
1 msk hackad dill
1 dl nordisk pesto
Ingredienser:
1 rökt sik
100 g sikrom
200 g gravad sik
3 msk Creme fraiche
3 msk majonnäs
1 st syrligt äpple (Grany Smith)
1 msk hackad dill
1 dl nordisk pesto
Rensa fiskköttet fritt från ben och lägg i en skål, spara lite till dekoration av tallrikarna. Skala äpplet och skär det i små tärningar eller riv det på rivjärnets grövsta del. Blanda samman med den rökta fisken, den gravade siken hackar du grovt och blandar ner i smeten tillsammans med sikrommen, kom ihåg att ta undan en del till dekoration. Tillsätt majonnäsen, dillen och creme fraichen och rör om. Ställ i kylen i någon timme.
Skär ut några rundlar eller fyrkanter av formfranska eller något grovt bröd, skvätta över citronsaft på varje brödbit. Lägg en lagom mängd av sikröran på varje brödskiva och lyft dem upp på tallrikar. Jag har valt att ställa några tomatskivor under tillsammans med små spröda lättkokta gröna sparrisknoppar, den rökta och gravade fisken jag sparat för dekoration är spridd runt tallriken tillsammans med en del nordisk pesto.
Bon appetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar