Jordgubbspannkakor med vaniljkräm
och citronfromage
Efterrätten är kronan på verket för en lyckad och god måltid, den gör måltiden komplett och stadfäster samtidigt måltidens legitimitet som den sista frestelsen för dagen. Och vem om inte Jean Anthelme Brillat-Savarin kunde ha sagt det bättre än som så här om själva måltiden:
"Låt ätandet försigå med det lugna allvar, som bevisar, att middagen är den sista av dagens sysslor, och låt gästerna betrakta sig som reskamrater, vilka gemensamt söka nå fram till samma mål".
Gör en enkel pannkaksmet och stek några pannkakor i stekpannan tills det är vackert gyllene och lagom frasiga. Låt dem svalna. Vispa 1 dl grädde till hårt skum, blanda ½ tsk gelatin pulver med saften av en citron och tillsätt den här blandningen i den vispade grädden. Bred ut ett lagom tjockt lager av citronfromagen på varje pannkaka och över det ett tunt lager med jordgubbssylt. Rulla ihop pannkakorna och skär bort överlopps kanter. Låt pannkakorna stå i kylen i ca 1 timme. Dela därefter varje pannkaka i två delar och lägg dem på tallrik. Dekorera med färska jordgubbar och en vanilj kräm.
Servera med
Ruffino Serelle. Vin Santo del Chanti 2007. Italien
Bon appetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar