Kust staden Son med det lilla extra, ett paradis för
fiskälskare och seglare.
Kvarterskrogen med hälleflundra och galionsfigurer
som gör att man får känslan av att träda in i ett regalskepp...
Hälleflundran som jag gjorde den på krogen vi
fick äran besöka som hedersgäster.
Kveite og beaconsmør, bakte grønnsaker
og en rømmesaus på reker-ramsløk og vinterepple
servert med potet og persillerot-stappe.
Bon appetit och takk for deili spis.
2 kommentarer:
Kveite var en fin upplevelse. Fick tyvärr inte möjlighet att äta marulken som du rekommenderade..Men nästa gång!
Härligt god var den!
Kan bara gissa vad din kveite skulle ha smakat. Bilden talar ett härligt språk.
Visste förr inte att hälleflundran var så stor. Men jag läste på..
Så trevligt. Jo du skall nästa gång du får anledning att gästa Norge testa marulken eller breiflab som den här heter, en himla god fisk men jäkligt ful, faktiskt den fulaste fisk jag någonsin sett. Hälleflundran ja, den är en fisk i sin egen klass det, och det märkliga är att även de största fiskarna är lika goda som det mindre, normalt brukar det ju vara så att ju större fisken är så desto mindre god brukar den vara, men detta gäller inte hälleflundran, den är lika god om den så är 2 kg eller 200 kg. Apropås så fångades den största hälleflundran just här i Norge. Minns inte riktigt precis var men den vägde över 325 kg. Och var stor som ett bilflak...tänk om man skulle få en sådan på fiskkroken.
Men, nog är den Finländska siken och abborren delikatesser som behöver värnas det också, det är så länge sedan man fått äta dem nu att man nästan får abstinensbesvär
om det inte kommer på menyn snart. =)
Skicka en kommentar