Detta blir vår nyårsmiddag.
Entrérätt:
Gotlands tryffel och kantarell bakad sjötunga
syltad purjolök, och rökt pilgrimsmussla
och hummersky
Förrätt:
Grönsakstimbal och picklad blomkål
konjaksstuvad gräddkräm, lammkorv och rosmarinkrisp
Mellanrätt:
Langustsmör och friterad kungskrabba
med rågbrödskrutonger
Varmrätt:
Rödvins marinerad älgfilé, gräddig potatisfondant
hericot vertes i beacon, samt
smörade kantareller och en viltsky
Några nordiska ostar:
Auraost med valnötskinuski och pepparkaka
Bredsjö blå och äppelkrokan
Tine camember med timjan-apelsinhonung
Efterrätt:
Calvadosinkokt päron, choklad-amaronesås
hasselnötsflarn och knäckekrisp med bon bon
och vitchokladpulver
Drycker:
Aperitif: Champagne Bollinger grand cru. Frankrike
Entrérätt: Chassagne Montrachet, Bourgogne 2002. Frankrike
Förrätt: Vosne- Romanee, Les Brullées 2001. Frankrike
Mellanrätt: Weingut Bründlmayer. Grüner Veltliner Kremstal 2001. Tyskland
Varmrätt: Castelforte Amarone della Valpolicella 2008. Italien
Ostar: Muscatell De Setubal 2003. Portugal
Efterrätt: Österreich Weinrieder, Riesling Eiswein 2002. Österike.
Bon appetit
(Recepten finns på bloggen från förr.)
2 kommentarer:
Funderade just över efterrätten... det får bli päron!
Matglatt Nytt År till Hakadalingarna önskar jag inkl. familjen.
Tack tack. Det samma till Er.
Skicka en kommentar