Flamberade fikon, och vanilj-glass
valnötskaramell och hasselnötskräm
med en punchsås från Setermo
Tag ca ½ dl valnötter och lika mycket hasselnötter och lägg dem i en kastrull. Tllsätt 1 msk smör, 1 dl socker och 1 dl grädde. Låt allting koka ihop till en tjock trögflytande kinuskiaktig massa. Låt svalna.
Dela några färska fikon i mindre klyftor, värm upp en flamberingspanna och lägg i 1 msk smör, 2-3 st sockerbitar och saften av en apelsin. Låt sockerbitarna lösa upp sig i pannan med apelsinsaften. Lägg i fikonklyftorna och låt dem svettas en liten stund, häll över ½ dl punch , tänd på och låt lågan självslockna.
KOM IHÅG ATT INTE GÖRA DETTA UNDER KÖLKSFLÄKTEN. Servera genast med nötkrämen och en god glass till, häll också över överbliven punchsky på tallrikarna eller över glassen.
Bon appetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar