Grillad entrecote och rotsakspytt
Machè-sallad och pepparrot-sås
Skär 2-3 st potatisar i små tärningar, gör likadant med en rödbeta, en till två morötter, lite beroende på storlek förstås, en persiljerot och två lökar. Bryn rotsakerna i stekpanna och flytta dem över i en ugnsfast form och låt dem efterstekas i ugnen på 165 grader i ca 10 minuter.
Under tiden putsar du av 4 st lagom stora entrecote biffar, ca 150 g per person. Stek dem hastigt i en het stekpanna med lite smör och lyft dem upp på fat. Ta en handfull maché-sallad och blanda samman med lite finskuren röd paprika och några spritärter, placera över biffarna en lagom stor mängd av salladen och till sist häller du över en del pepparrots-sås och en skvätt sky som du fått genom av att skölja ur pannan med lite rödvin.
Pepparrots såsen gör du så här: Blanda ihop 2 msk creme frech med 1 msk majonnäs 2 msk riven pepparrot och salt efter behag. Vitsen är att såsen skall vara så pepparrot stark som möjligt utan att för den skull ge ett intryck av att vara för stark, du bör smak dig fram till den rätta mängden. Såsen skall vara balanserad och i absolut harmoni med köttet. Servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar