Sjötunga Walevskaja på mitt vis
med dill och kräftstjärtsås samt örter
Recept för 4 personer
Ingredienser:
4st Sjötungefilé (ca 120-150 gr per person)
100 g kräftstjärtar
1 msk sikrom
1 st gul lök
2 dl vitvin
1 dl kräftfond
2 dl grädde
Dill
Oregano
Salt och peppar
Ingredienser:
4st Sjötungefilé (ca 120-150 gr per person)
100 g kräftstjärtar
1 msk sikrom
1 st gul lök
2 dl vitvin
1 dl kräftfond
2 dl grädde
Dill
Oregano
Salt och peppar
Putsa och torka av fiskfilén. Vill du kan du även vända fiskfiléerna i vetemjöl förren du steker dem. (Men det är inte nödvändigt) Salta och peppra fisken och stek dem vackert gyllenbrun i smörad stekpanna. När de är färdig stekta lyfter du dem upp på ett ugnsfat och håller dem varma i ugnen på 65 grader.
Deglacera därefter stekpannan du stekte fisken i med vinet och häll det över i en tjockbottnad kastrull. Skala och hacka löken smått och tillsätt löken med kräftfonden och grädden samt en liten mängd fint skuren dill i sås kastrullen och låt såsen koka ihop till lagom tjocklek.
Skär till sist kräftstjärtarna i små bitar och tillsätt dem i såsen. Servera med Potatismos eller pommes duchesse och garnera med lite sikrom, örter, som dill och oregano, runt omkring på talriken. (se bild ovan) Såsen monterar du antingen som jag gjorde det till sist runt fisken och potatisen eller så lagar du en spegel av såsen på tallrik botten och bygger upp anrättningen därefter. För att få lite färg på pommes duchessen kan du använda dig av en brylé-brännare för att ge moset lite vacker färg, men passa dig så du inte bränner för mycket så att moset blir helt bränt, det är fort gjort så övervaka hela tiden proceduren.
Bon appetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar