Grillad entrecoté på en bädd av rostade rotsaker
och en syrad grädde med pepparrot-smak.
Beräkna 120 gram kött per person. Torka och putsa av entrecote-styckena. Skala några morötter. En och annan potatis samt några persiljerötter eller palsternackor. Glöm inte ta vara på skalet från rotsakerna och kött avskäret till fondkoket. Fonden lägger du att koka genast du fått samlat ihop alla dina skalrester, från den får du sedan den bästa sås. Frys ner fonden i mindre förpackningar.
Skär rotsakerna i lämliga bitar och stek dem i stekpanna med lite smör tills det fått en vacker färg. Flytta över rotsakerna på ett fat och håll dem varma i ugnen på 95 graders värme till servering.
Stek entrecoten i smörad stekpanna tills det blivit lagom genomstekta, ca 3,5 minut på var sida. Under tiden blandar du ihop 4 msk creme frech och 1 msk riven pepparot.
Lägg upp rotsakerna på förvärmda tallrikar och på rotsakerna monterar du entrecoten och över den spritsar du en vacker liten strimma av den syrade pepparrotsgrädden. Servera genast. Vill du kan du även servera en grönsallad vid sidan av.
Bon appetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar