Grillad torskrygg med sockerärter
laxmoussé och sikkaviar
Beräkna ca 120 gram torsk per person, be att få avskäret och finputset med dig om du inte rensat och skärt fisken i bitar själv för de skall du använda till ett fondkok som du sedan kan frysa ner till ett senare tillfälle.
laxmoussé gör du på följande vis, kör i mixer 100 gram kallrökt lax och en liten charlottenlök, salta och peppra efter behag, blanda in 2 msk creme fresch och låt därefter massan vila i kylen ca en halv timme.
Stek fisken i het stekpanna med lite smör och blanchera samtidigt sockerärtorna hastigt och avkyl dem genast i kallt vatten med några isbitar i. Lyft sockerärterna upp på tallrikar och på dem lägger du de stekta torskbitarna på 120 gram per portion. Dekorera med örter och några rostade vetekorn och stänk över några droppar god rapsolja med lite ramslök-vinegrätt.
Laxmosséen bygger du upp i en bit skalad gurka, du kärnat ur, så att den blir som en ihålig kolv, och i den ihåligheten spritsar du din laxmoussé. På toppen dekorerar du med lite sikrom och en och annan örtkvist.
Bon appetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar