lördag 9 juni 2012

Nordisk meny

Halstrad röding, nypotatis i gräslökssmör och vininkokt tomat
med granskott och ängssyra. © ct.

Gravad rostbiff med confiterad äggula, blåmögelostroyal och
rönnbärsgele med färska örter och syrad rödbeta. © ct.

Pannbiff a la Hakadal. Rostad ost på Norwegia lagerost
pannstekt lök och hovmästarsås. © ct.
Creme kinuski på rabarber och harsyra
© ct.
Recepten fås på begäran

Bon appetit




2 kommentarer:

Therese sa...

Hej! Jag går på restaurang och livsmedelslinjen i Östersund och letar recept till tävlingen Årets Jämtlands meny, och så hittade jag ditt recept på Halstrad röding, nypotatis i gräslökssmör och vininkokt tomat
med granskott och ängssyra.
Och nu är jag lite sugen på att försöka laga den till tävlingen men även sätta egen prägel på rätten, skulle bli otroligt glad om du kanske ville skicka receptet till mig på therese95_k@hotmail.com ! Tack på förhand, ha en bra dag! :)

Christian Tikkanen sa...

Hej Theresa!
Självklart skall du få receptet se igenom din e-post för du borde redan ha fått receptet. Lycka till med uppdraget och hör gärna av dig hur det sedan gick med tävlingen. Mvh. Christian.



Vetenskapen om mat och dryck innehåller mer beundran än det flesta andra yrken. Att laga ärlig mat på äkta råvaror har blivit till ett begrepp, och en livsstil för många. Min matfilosofi är den att maten skall vara ärlig, uppriktig, smakfull och ha en egen klar identitet, och det får den bäst igenom äkta råvaror nära dig och din region. Att uttrycka den renhet, färskhet, enkelhet och etik som man vill förbinda med sin egen region klarar bara de närodlade av.

Missförstådd eller smaklös mat är det tristaste jag vet och helfabrikat eller färdigmat hör inte hemma i mitt kök. Jag är endast och enbart vän av ärlig och ren mat och en aktiv förespråkare för det lokalodlade, den kort resta maten, och i det förhållandet finns det inga genvägar för mig, inte ens i form av en ursäkt
. Råvaran finns ju där du finns så ta vara på det tillfället, för ärligare än så kan maten inte bli. Claus Meyer har sagt om den nya nordiska maten att den skall vara: Lätt att laga, lätt att hitta, lätt att ha råd med och lätt att älska. Det här är några fundamentala egenskaper i hans och min mat filosofi. Välkomna med in i den gemenskapen. © Christian Tikkanen