Lax inflätad torsk, morotspuré och blomkål-
rotselleri pytt samt en nordisk skaldjur-sofrito
-Den inflätade laxen gör du så här: använd stjärtändan av filen, det samma gör du även med torskfilen. Skär ett avlångt snitt längsmed hela filen, gör tre snitt på både laxen och torsken, men skär ändå inte helt ut till ändan av fileerna. Meningen är att dina fileer skall gå att flätas ihop som en bullalängd och att de sitter ihop.
Stek laxflätorna i stekpanna med lite smör tills det är vackert gyllene.
-Koka några morötter tills det är genom mjuka, kör dem därefter i en bländer tillsammans med 2 msk smör, tills det blir en len och mjuk smet, salta och peppra samt smaka av.
-Skär några mindre knippen blomkål och en skalad rotselleri i små bitar, stek dem hastigt i stekpanna, salta och peppra och servera genast med den stekta fisken.
-Skölj ur stekpannan efter att både fisken och rotsakerna blivit stekta, ta till vara skyn och häll den i en kastrull. Tillsätt 1 dl skaldjurfond ( Den du har kokat själv och sparat i frys...) 2 msk citronsaft, 1 tsk socker, finskuren dill och gräslök. Låt koka tills halva mängden återstår, vispa i 1 msk smör och 1 msk finhackade räkor eller kräftstjärtar. Servera hela anrättningen som på bilden ovan.
Bon appetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar