Rökt rödingmoussé och rågbrödsflarn
pepparrotsroyal och balsamico-reduktion
saltgurka och Brimi-fäbod källarlagrade ost
Receptet för 6 personer
Ingredienser:
650 g rökt röding
½ dl creme fraiche
1 msk skuren dill
1 msk skuren gräslök
salt och peppar
saften av en halv citron
650 g rökt röding
½ dl creme fraiche
1 msk skuren dill
1 msk skuren gräslök
salt och peppar
saften av en halv citron
Rensa och bena ur fiskköttet i en skål, tillsätt resten av ingredienserna och rör om ordentligt. Lägg i kylen att vila i minst en timme. Under tiden skär du några tunna, ytterst tunna, skivor rågbröd eller surdegsbrödskivor, värm upp en stekpanna med lite olja och fräs brödskivorna i pannan tills det fått en gyllene färg, tag dem upp på hushållspapper och låt rinna av och torka.
-Blanda samman 1 msk balsamvinäger och 1 msk soja, ½ tsk honung och 1 msk olja, salt och peppar, smaka av och vid behov tillsätt kanske lite färsk-pressad citronsaft. Smaka av och bedöm. Koka ihop tills den är trögflytande och avkyl genast.
Laga en ättikslag typ 123. dvs: 1 del ättika två delar socker och tre delar vatten, skär med osthyvel några tunna gurkskivor och lägg i lagen att marineras i ca ½ timme.
Tag fram rödingmoussén och skapa runda äggformade kulor med hjälp av två skedar. Plasera i botten på tallriken en marinerad gurkskiva och på den rödingmoussén. Dekorera med lite skuren rödlök, några skivade rädisor, en och annan dillkvist och fänkålsblad samt ett rågbrödsflarn och en liten bit källarlagrad ost. Som kronan på verket blandar du samman en mixtur på 1 msk riven pepparrot, 2 msk majonnäs, 2 msk creme fraiche och 2 msk rivet äpple, den här royalen spritsar du i små enheter runtom på tallriken och till sist skvättar eller skedar du över en lagom mängd balsamico-reduktion. Lycka till och smaklig måltid.
Bon appetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar