MIN ETIK OCH FILOSOFI KRING MÅLTIDEN ÄR "KORTREST MAT & KLIMATSMARTA VAL & NORDISKA RÅVAROR" = NY NORDISK MAT.
Vetenskapen om mat och dryck innehåller mer beundran än det flesta andra yrken. Att laga ärlig mat på äkta råvaror har blivit till ett begrepp, och en livsstil för många. Min matfilosofi är den att maten skall vara ärlig, uppriktig, smakfull och ha en egen klar identitet, och det får den bäst igenom äkta råvaror nära dig och din region. Att uttrycka den renhet, färskhet, enkelhet och etik som man vill förbinda med sin egen region klarar bara de närodlade av. Missförstådd eller smaklös mat är det tristaste jag vet och halvfabrikat eller färdigmat hör inte hemma i mitt kök. Jag är endast och enbart vän av ärlig och ren mat och en aktiv förespråkare för det lokalodlade, den kort resta maten, och i det förhållandet finns det inga genvägar för mig, inte ens i form av en ursäkt. Råvaran finns ju där du finns så ta vara på det tillfället, för ärligare än så kan maten inte bli. Claus Meyer har sagt om den nya nordiska maten att den skall vara: Lätt att laga, lätt att hitta, lätt att ha råd med och lätt att älska. Det här är några fundamentala egenskaper i hans och min matfilosofi. Välkomna med in i den gemenskapen. Volo placet convivium

söndag 10 mars 2013

Kungskrabba "Norwegian"


Kungskrabba "Norwegian"
Taste of Norway

Ingredienser:

4 klor av rå kungskrabba (eller alternativt kokt kungskrabba)
1 bit hel ingefära
1 st vitlöks klyfta
1 msk finskuren gräslök
1 lime
Några kvistar citronmeliss
100 g smör
1 dl vitvin
1 msk Worcestersås
Maldonsalt
Finhackad och stekt beacon

Tomat-pumpasalsa med ramslökspesto

Skålla och avlägsna skalet från en tomat. Skär tomaten i fina små tärningar.
100 g pumpa, skalad och skuren i fina små tärningar.
100 g gurka urkärnad med skalet kvar, skär i lika fina små tärningar
½ dl ramslökspesto ( Kör färsk ramslök i blender med lite god rypsolja och lite salt)

Blanda alla ingredienserna i en skål och låt dra i kylskåp i minst 2 timmar.

Kungskrabban gör du så här:

1: Dela kungskrabban i passligt stora bitar. Skala och finhacka ingefäran och vitlöken. 
2: Koka upp vinet, hälften av ingefäran och worcestersåsen. Reducera tills halva mängden återstår. Vispa i Smöret och tillsätt saften av limen och den finhackade gräslöken, salta och peppra samt smaka av. Hål såsen varm.
3: Stek krabbköttet snabbt i varm panna med lite olja, vänd krabbköttet i vitlöken, beaconet och ingefäran.
4: Servera krabbköttet liggande på en sträng av tomat-pumpasalsa. Häll över den varma såsen och dekorera med några kvistar färsk citronmeliss.

Bon appetit

1 kommentar:

A.L.M. sa...

Hej Jag är Ana från Fooduel.com. Det är en plats där användarna röstar recept
1 till 10.

Det finns en rangordning av de bästa recepten och en profil med dina röstat recept. Varje recept har en länk till bloggen som tillhör receptet. På så sätt kommer du att få trafik till din blogg

Det är enkelt, snabbt och roligt. Det bästa fotot recept kommer att vara här.

Jag inbjuder dig att komma in, lägg till din blogg och ladda ett recept med en fin bild.

Vi skulle älska att du deltar med några recept som denna. Ser fantastiskt!

Hälsningar

http://www.Fooduel.com